Caria Dentara
iulie 20, 2016
Parodontoza, boala care poate fi stopată cu ajutorul propriului sânge
ianuarie 14, 2019

Alimente benefice pentru dintii nostri

Closeup portrait of happy mother and son in embrace on the beach.

Fiecare dintre noi fugim de unele alimente din pricina faptului că ar putea să ne aducă câteva kilograme în plus ori pentru că ne strică dinţii. Ei bine, trebuie să cunoaşteţi care sunt cele benefice pentru sănătatea orală.

Ciocolata este extrem de bună pentru dinţii noştri. Pare incredibil, însă este adevărat. Nu orice fel de ciocolată, ci mai exact cea neagră. Ciocolata neagră are efect de albire, împiedică bacteriile şi neutralizează microroganismele care cauzează respiraţia urât mirositoare.

Friptura este de asemenea un aliment benefic pentru sănătatea bucală. Specialiştii American Dental Association susţin că fosforul din friptură protejează smalţul şi de asemenea carnea roşie necesită mestecatul constant, ceea ce menţine gingiile puternice şi sănătoase.

Brânza ajută dinţii extrem de mult, deşi majoritatea oamenilor fug de ea. Ea conţine o cantitate de calciu extrem de ridicată şi are un rol de protejare. S-a realizat un studiu pe 68 de persoane care nu s-au spălat pe dinţi timp de 48 de ore. În urma acestuia, s-a constatat că o porţie de brânză creşte pH-ul din gură până ajunge aproape identic cu cel atins în urma spălării pe dinţi.

Îndulcitorii artificiali sunt de asemenea benefici pentru dinţii noştri. Acest lucru se întâmplă doar atunci când mestecăm gumă fără zahăr. Conform descopera.ro, aceste gume de mestecat promovează producţia de salivă, mai exact dinţii noştri sunt îmbăiaţi în calciu şi fosfat.

Ceaiul are o cantitate ridicată de polifenol, ceea ce ajută la combaterea bacteriilor, acizilor. De asemenea, ceaiul are rolul de a absoarbe fluorul, un mineral care protejează dinţii împotriva eroziunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *